És llicenciat en Belles Arts, per la Universitat de Barcelona.
És llicenciat en Art Dramàtic, per l’Institut del Teatre de Barcelona.
Estudis Professionals de caràcter complementari:
Curs d’interpretació a l’Escola Adrià Gual.
Curs de mim i pantomima amb Sady Mouren.
Curs d’expressió corporal amb Anton Font.
Curs de màscares amb Albert Boadella.
Curs de guionista amb Doc Comparato.
Curs de comèdia de l’art amb Philippe Gaulier.
Curs d’il·luminació amb Francesc Rodellas.
Pràctiques sobre la tècnica pictòrica aplicada a telons, cursades en els tallers escenogràfics d’Asensi, Bea i Móra.
Al llarg de la seva carrera professional iniciada a l’època de l’anomenat Teatre Independent -anys setanta del segle XX- ha exercit una praxis continuada i alternant diversos rols: director, dramaturg, ajudantia de direcció, actor, il·luminador, escenògraf. Activitats desenvolupades principalment en el mitjà teatral, però també en el de la televisió, el cinema, la ràdio i la pedagogia. Té diversa obra publicada: en el vessant d’autoria dramàtica, en el de l’assaig teatral divulgatiu, i en el de biografies professionals de creadors pertanyents a l’àmbit teatral.
Contacte correu: damiabarbany@telefonica.net
Pàgina web: www.damiabarbany.es
TEATRE
Activitats exercides en el camp de la Direcció. Aquells espectacles assenyalats amb un asterisc * indiquen una altra activitat, també escènica, inclosa en la mateixa producció.
2023: Bernarda, acusada de homicidio en grado de tentativa, una continuació de l’obra Bernarda Alba de García Lorca. Lectura dramatitzada celebrada al Centro Actúa de la Fundación AISGE a Madrid. Amb l’actriu Cristina Plazas i l’actor Abel Folk * (també dramatúrgia)
2022: Bernarda, acusada de homicidio en grado de tentativa, mateixa lectura dramatitzada, aquesta celebrada a l’Espai Actua de la Fundación AISGE a Barcelona.
2016: Ella i els arquitectes, de Gerard Vàzquez. (versió cabaret) Representacions al teatre La Seca-Espai Brossa de Barcelona. * (també escenografia, vestuari i interpretació)
2015: Ella i els arquitectes, de Gerard Vàzquez. (versió teatre) Representacions a l’espai Born Centre Cultural, formant part de la programació del Festival Grec de Barcelona. * (també escenografia i vestuari)
2011: Groucho me enseñó su camiseta, espectacle musical sobre textos i cançons de Manuel Vázquez Montalbán. (versió teatre) Representacions al Festival Temporada Alta de Girona. Representacions al teatre La Seca-Espai Brossa de Barcelona. * (també escenografia)
2009: Groucho me enseñó su camiseta, espectacle musical sobre textos i cançons de Manuel Vázquez Montalbán. (versió cabaret) Representacions al teatre Español de Madrid. *(també escenografia)
2007: El mentider, variacions sobre l’engany, monòleg sobre textos de Jean Cocteau, interpretat per l’actriu Rosa Renom, que aconsegueix per aquest treball el Premi Butaca, millor interpretació femenina. Representacions al teatre Espai Brossa. * (també escenografia)
2006: Festa amb Francesc Pujols, espectacle musical amb els cantants Jaume Sisa, Pau Riba, Pascal Comelade i Roger Mas. Representacions al teatre Auditorium de Granollers, formant part de la programació del Festival Trobadors i Joglars. * (també il·luminació)
2005: L'evangeli segons Carles Flavià, monòleg de l’actor i humorista Carles Flavià. Representacions al teatre Sala Muntaner de Barcelona. * (també il·luminació)
2004: L’elisir d’amore, òpera de Gaetano Donizetti. Direcció escènica. Representacions al Gran Teatro Municipal de Córdoba.
1996: El castell dels tres dragons, de Frederic Soler Pitarra. Representacions al teatre Sant Andreu Teatre de Barcelona. * (també escenografia)
1996: El kulé-Culé, de Xavier Bosch. Monòleg interpretat per l’actor Miquel Cors. Representacions al teatre Arnau i al teatre Sala Muntaner de Barcelona.
1994: La folla indomita corre a quel fuoco, de Josep Parramon. Representacions al Festival Internacional de Teatre de Sitges.
1993: Cocteau-Cocteau, sobre textos de Jean Cocteau. Representacions al teatre Sant Andreu Teatre de Barcelona * (també escenografia)
1992: Sssscum!, monòleg de Pepe Rubianes. Representacions al teatre Joventut d’Hospitalet i al teatre Goya de Barcelona * (també escenografia i vestuari)
1989: Mentre Hitler i Mussolini prenien el te (Conferència al cim), de Robert David McDonald. Representacions al Festival de Teatre de Tàrrega * (també escenografia i vestuari)
1987: Naftalina per a carrosses, text col·lectiu creat a partir dels comics de la dibuixant Claire Bretecher. Representacions al teatre Regina de Barcelona. * (també escenografia)
1982: Cyrano de Bergerac, d’Edmond Rostand. Representacions al teatre Grec de Montjuïc, formant part de la programació del Festival Grec de Barcelona. * (també escenografia)
1981: Toros, toreros i manolas, (text col·lectiu) Representacions al teatre Regina de Barcelona * (també escenografia i vestuari)
1980: La Blancarosa sirena de la mar blava, de Damià Barbany i Santiago Sans. Representacions al Festival Internacional de Teatre de Sitges, amb l’obtenció de dos premis: Premi millor espectacle inèdit. Premi millor aportació artística. Representacions al teatre Romea i a la Fundació Miró de Barcelona. Representacions per tot Catalunya. Enregistrament per a TVE * (també escenografia i vestuari)
1978: Blanca i l’atzar, amors de port i de mar, espectacle de carrer amb text col·lectiu de la Companyia Ziasos. Representacions formant part de les Festes de la Mercè de Barcelona. Produït per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament * (també actor)
1977: Marx I Bakunin, de Maurice Cranston. Representacions al teatre Saló Diana de Barcelona. * (també actor)
1976: Don Juan Tenorio (el Tenorio del Born), de José Zorrilla. Direcció col·lectiva. Representacions al recinte de l’antic Mercat del Born de Barcelona. Produït per l’ADTE Assemblea de Treballadors de l’Espectacle.* (també escenografia, vestuari i actor)
1976: Faixes, turbants i barretines, de Xavier Fàbregas. Direcció col·lectiva. Representacions al teatre Grec de Montjuïc, formant part de la programació del Festival Grec de Barcelona.
1975: El Pérez (el senyor de Mockinpott), de Peter Weiss. Representacions al teatre de l’Orfeó de Sants de Barcelona. * (també escenografia)
1975: Tela Marinera, de Damià Barbany, Joan Ollé i Joan Albert Amargós. Espectacle de cabaret musical. Representacions a l’espai La Cova del Drac de Barcelona.
L’activitat en la publicació de Textos, sempre exercida en el camp del Teatre i en format d’edició paper, inclou: obres de teatre, assajos divulgatius, biografies professionals i una revista especialitzada en arts escèniques.
2023: Aproximacions a la producció teatral, un assaig divulgatiu que incideix –amb intenció crítica- en temes d’actualitat que afecten directament el teatre.
2022: D’Alaska a Copa Cabana, obra de teatre qualificable en els paràmetres de la dramatúrgia més moderna i radical. Editada per Arola Editors.
2019: ¡Lorca, Lorcadia!, obra de teatre que recull en un exercici dramatúrgic de fragmentació, moments pertanyents a cadascuna de les 32 obres teatrals escrites per Federico García Lorca. Editada per Arola Editors.
2016: Carme Portaceli i la FEI Factoria Escènica Internacional. Biografia professional de la directora Carme Portaceli i la seva companyia teatral. Editada per Arola Editors.
2016: Kriptonita, obra de teatre. Editada per Arola Editors.
2014: Castells i Planas de Cardedeu, constructors d’escenografies, Biografia professional dels escenògrafs Jordi i Josep Castells. Editada per Arola Editors.
2014: Kabaret amb k, obra de teatre. Editada per Arola editors.
2013: La Perla 29, una realitat teatral. Biografia professional del director Oriol Broggi i la seva companyia. Editada per Arola Editors.
2012: Lizzie Mc Kay, obra de teatre. Editada per Arola Editors.
2011 - 2010: Hamlet, revista de publicació mensual en suport paper, sobre les arts escèniques: teatre, dansa i circ. Amb 26 números publicats. Director de continguts. Editada per Arola Editors.
2010: Groucho me enseñó su camiseta, obra de teatre sobre textos de Manuel Vázquez Montalbán. Editada per Publicaciones del Teatro Español de Madrid.
2010: Prohibit prohibir, obra de teatre. Editada per Arola Editors.
2008: Arnau, el mite, obra de teatre. Inclou CD amb músiques de la companyia elèctrica Dharma. Editada per Arola Editors.
2003: Llei caló, obra de teatre. Editada per l’Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya i pel departament de publicacions de la S.G.A.E.
2002: La llum del teatre, assaig divulgatiu sobre il·luminació. Editat per Editorial Columna i Fundació Romea.
1997: Càsting, de l’actor al personatge, assaig divulgatiu sobre l’accés d’actors i actrius a la seva professió. Autoria compartida amb Pep Armengol. Editat per Editorial Columna.
1990: La ben calçada o sabates per a tothom, obra de teatre musical. Premi de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. Autoria compartida amb Lluís Anton Baulenas. Editada per la Revista Entreacte de la AADPC.
1981: La blancarosa sirena de la mar blava, obra de teatre. Autoria compartida amb Santiago Sans. Editada per Edicions 62.
En format d’edició digital, entre 2012 i 2023 ha publicat més de 70 articles (relatius a les especialitats escèniques de titelles, marionetes i teatre d’ombres) a les revistes putxinelli.cat i titeresante.es, ambdues dirigides per Toni Rumbau. També ha publicat a la revista núvol.
Activitats exercides en el camp de la Dramatúrgia. Aquells espectacles assenyalats amb un asterisc * indiquen una altra activitat, també escènica, inclosa en la mateixa producció.
2014 – 2003: Una nit amb el Kurt (Weill), de Kurt Weill. Dramatúrgia per a un espectacle integrat per cançons de Kurt Weill i Bertolt Brecht i textos biogràfics de Weill. Interpretat per l’actriu Vicky Peña. Representacions en el Festival Grec de Barcelona. Representacions en el Festival Temporada Alta de Girona. Representacions en el teatre Centro Dramático Nacional de Madrid. Representacions en el teatre LLiure de Montjuïc de Barcelona. Representacions en el teatre Lliure de Gràcia de Barcelona. Representacions per tot l’Estat Espanyol. Representacions a Italia. * (també il·luminació)
1999: Cien poemas-Cien años, selecció dramatúrgica per a un recital de poemes de diversos poetes espanyols, interpretats per actors, actrius i cantants. Representacions al teatre Albéniz de Madrid, inaugurant el Festival de Teatro de Otoño.
1998: Brecht x Brecht, selecció dramatúrgica de textos i cançons de Bertolt Brecht, interpretats per actors, actrius I cantants. Representacions al teatre Albéniz de Madrid, inaugurant el Festival de Teatro de Otoño.
1998: Guys & Dolls, dramatúrgia i adaptació per a la comèdia musical de F. Loesser, Jo Swerling i Abe Burrows. Direcció Mario Gas. Representacions al Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona.
1996: D’un temps, d’un país, selecció de projeccions i cronologia dramàtica per a un recital-espectacle del cantant Joan Manuel Serrat, presentant el seu CD: D’un temps d’un país. Direcció escènica Mario Gas. Representacions a l’espai del Palau Sant Jordi de Barcelona.
1988: Dancing, de Helder Costa. Selecció de textos, documentació històrica i cançons per a un espectacle dramàtic i musical. Representacions al teatre del Centre Dramàtic de Valencia. Representacions al teatre Condal de Barcelona. Representacions als Festivals de Teatre de Madrid, Mèxic, Colòmbia i Holanda.
Activitats exercides en el camp de la Il·luminació. Aquells espectacles assenyalats amb un asterisc * indiquen una altra activitat també escènica, inclosa en la mateixa producció.
2005: Romance de lobos, de Valle Inclán. Direcció Angel Facio. Representacions al teatre Español de Madrid. * (també actor)
2004: Baal, de Bertolt Brecht. Direcció Abel Coll. Representacions al teatre Tantarantana de Barcelona.
2004: Quan tu no hi ets, espectacle poètic-musical. Interpretat pel cantant Oriol Tramvia. Representacions al Festival de Teatre de Tàrrega. * (també dramatúrgia)
2003: Cabaret Literari, textos i músiques de diversos autors. Direcció Mario Gas. Representacions al Festival de Peralada de Girona.
2002: Una altra Lolita, adaptació i direcció d’Artur Trias sobre la novel·la de Vladimir Nabokov. Representacions al teatre Versus de Barcelona.
Activitats exercides en el camp de l’Ajudantia de direcció. Aquells espectacles assenyalats amb un asterisc * indiquen una altra activitat també escènica, inclosa en la mateixa producció.
2005: Electra, d’Eugene O’Neill. Direcció Mario Gas. Representacions al Festival de Teatro de Mérida. Representacions al teatre del Centro Dramático Nacional de Madrid.
2003: Mi suicidio, de Henri Roorda. Direcció Fernando Bernués. Representacions per tot l’Estat Espanyol.
2003: Zona Zero, de Neil LaBute. Direcció Mario Gas. Representacions al Festival Temporada Alta de Girona. Representacions al teatre Borràs de Barcelona.
2003: L’escola de les dones, de Molière. Direcció Carles Alfaro. Representacions al Teatre Nacional de Catalunya. * (també actor)
2001: Olors, de Josep Mª Benet i Jornet. Direcció Mario Gas. Representacions al Teatre Nacional de Catalunya.
2000: A little night music, d’Stephen Sondheim. Direcció Mario Gas. Representacions al teatre Grec de Montjuïc, formant part de la programació del Festival Grec. Representacions al teatre Novedades de Barcelona.
1999: Top Dogs, d’Urs Widmer. Direcció Mario Gas. Representacions al teatre Albéniz de Madrid. Representacions al teatre Villarroel de Barcelona.
Activitats exercides en el camp de la Interpretació. Aquells espectacles assenyalats amb un asteric * indiquen una altra activitat, també escènica, inclosa en la mateixa producció.
2016: Ella i els arquitectes, de Gerard Vàzquez. * (també escenografia i vestuari)
2004: La Orestiada, d’Esquil. Direcció Mario Gas. Representacions al Festival de Teatro de Mérida. Representacions al teatre Centro Cultural de la Villa-teatro Fernán Gómez de Madrid. Representacions al teatre Tívoli de Barcelona. * (també ajudantia de direcció)
2002: Mare coratge i els seus fills, de Bertolt Brecht. Direcció Mario Gas. Representacions al Teatre Nacional de Catalunya. * (també ajudantia de direcció)
2001: Lulu, de Frank Wedekind. Direcció Mario Gas. Representacions al Teatre Nacional de Catalunya. Representacions al Teatre Nacional de Sant Joao d’Oporto. Portugal. * (també ajudantia de direcció)
1991: Computer Love, de Toni Cabré. Direcció Boris Ruiz. Representacions al teatre de l’Aliança de Poble Nou de Barcelona. * (també escenografia i vestuari)
1983: Robinson, Robinson (creació col·lectiva) Direcció Ramon Teixidor. Representacions al teatre Cúpula Venus de Barcelona.
1983: Brossarium, de Joan Brossa. Direcció Jordi Mesalles. Representacions al teatre Villarroel de Barcelona, seu del Centre Dramàtic de la Generalitat.
1982: Accions Brossa, de Joan Brossa. Direcció Joan Ollé. Representacions al Festival Internacional de Teatre de Sitges.
1980: Els Pastorets, de Folch i Torres. Direcció Esteve Polls. Representacions al teatre Romea de Barcelona.
1980: Eva Peron, de Copi. Direcció Jordi Cadena. Representacions al teatre Regina de Barcelona.
1978: Don Jaume el Conqueridor, de Frederic Soler Pitarra. Direcció Adrià i Joan Mª Gual. Representacions al teatre Barcelona de Barcelona.
1977: Els Pispes, de Pau Riba i Santiago Sans. Direcció Joan Potau. Representacions al teatre Saló Diana de Barcelona.
1975: L’Escola dels Bufons, de Michel de Ghelderode. Direcció Pere Planella. Representacions al teatre Capsa de Barcelona.
1975: Helena a l’illa del Baró Zodiac, de Josep Mª Benet i Jornet. Companyia Pepa Palau. Direcció Sergi Schaaff. Representacions al teatre l’Aliança de Poble Nou de Barcelona. * (també escenografia)
1974: Duplopia, creació col·lectiva. Direcció Lluís Pasqual, Yago Pericot i Pere Planella. Representacions al teatre de l’Institut del Teatre de Barcelona.
1974: Nit de forasters, de Peter Weiss. Direcció Santiago Sans. Representacions al teatre Villarroel de Barcelona. * (també escenografia i vestuari)
1974: Acte sense paraules, de Samuel Beckett. Direcció Santiago Sans. Representacions al Festival Internacional de Teatre de Sitges.
1973: Els Pledejaires, de Jean Racine. Companyia NGTU. Nou Grup de Teatre Universitari. Direcció Frederic Roda Fàbregas. Representacions al teatre Romea de Barcelona. * ( també vestuari i màscares)
1973: Cap cap pla cap al cap del repla, d’Alexandre Ballester. Companyia NGTU. Direcció Frederic Roda Fàbregas. Representacions al teatre del Instituto de Estudios Norteamericanos de Barcelona.
1973: Don Quixot, adaptació de Jaume Melendres de la novel·la de Cervantes. Direcció Francesc Alborch. Representacions al teatre Romea de Barcelona, formant part de la programació del Cicle de Teatre Infantil de Cavall Fort.
1972: Amfitrió, de Plaute. Companyia Jocs a la sorra. Direcció Santiago Sans. Representacions a l’antiga Capella de l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona, formant part del Cicle Teatre Centenari Adrià Gual.
1972: Fedra, versió Miguel de Unamuno. Direcció Angel García Moreno. Representacions al teatre Moratín de Barcelona.
1972: Una trompa en re, espectacle sobre poemes de Blai Bonet. Companyia Jocs a la sorra. Direcció Santiago Sans. Representacions al Festival Internacional de Teatre de Sitges.
1972: El gran Claus i el petit Claus, de Hans Christian Andersen. Direcció Francesc Alborch. Representacions al teatre Romea de Barcelona, formant part de la programació del Cicle de Teatre Infantil de Cavall Fort.
1971: Xou, espectacle de mim i pantomima. Companyia El Timbal. Direcció Anton Font. Representacions al teatre Ars de Barcelona.
1970-1969: Els Rodamon, companyia de mim i pantomima. Direcció Jordi Serra. Representacions al Palau de Congressos de Barcelona. Representacions per tot Catalunya i sud de França.
1969: Juli Cèsar, de William Shakespeare. Companyia Alfha 63. Direcció Josep Anton Codina. Representacions al Festival d’Estiu de l’Ajuntament de l’Hospitalet.
Activitats exercides en el camp de la Docència.
1976 - 1973: Professor de mim i pantomima a l’escola de ball espanyol Pastora Martos. / Professor de mim i pantomima a l’escola de ballet Joan Magrinyà. / Professor de mim i pantomima i expressió corporal a l’escola d’interpretació de l’Orfeó de Sants. / Professor en un curset de màscares i expressió teatral programat per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona.
TELEVISIÓ
Activitats exercides en el camp del Guió. Aquells programes assenyalats amb un asterisc * indiquen una altra activitat, també escènica, inclosa en la mateixa producció.
1982: Estrellas Españolas de la òpera Sèrie dramàtica documental de TVE Circuit Estatal (guió del capítol dedicat a la commedia de’ll arte) * (també actor)
1976: Terra d’escudella, espai dramàtic per a públic infantil. TVE. Circuit Català. (guionista de dos capítols)
Activitats exercides en el camp de la Interpretació.
1995: Makinavaja la série, del dibuixant Ivá. (versió per a televisió) Producció deTVE. Circuit Estatal. Realització Carlos Suárez. (actuació en dos capítols)
1993: Oh! Europa, sèrie de comèdia. Producció de TV3. Protagonitzada per la Companyia de teatre Dagoll Dagom. Realització Eduard Cortes. Direcció Joan Lluís Bozzo. (actuació en un capítol)
1988: Crònica negra, sèrie policíaca. Producció de TV3. Guions d’Andreu Martín i realització de Ricard Reguant. (actuació en un capítol)
1980: Les Guillermines del rei Salomó, de Joan Potau. Sèrie de comèdia musical. Producció de TVE. Circuit Català. Realització Sergi Schaaff. (actuació en tres capítols)
1979: Festa amb Rosa Mª Sardà, guions de Terenci Moix i músiques de Josep Mª Mainat. Sèrie de comèdia musical. Producció de TVE. Circuit Català. Realització Sergi Schaaff. (actuació en tota la sèrie: 13 capítols)
1979: Les cartes d’Hercules Poirot, de Jaume Fuster. Realització Lluís Mª Guell. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català.
1979: Carta a París, de Juan Gímenez Arnau. Realització Lluís Mª Guell. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català.
1978: Ocells de pis, de Rafael Anglada. Realització Antoni Chic. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català
1978: L’anell dels Nibelungs, (adaptació) Realització Roger Justafré. Espai dramàtic deTVE. Circuit Català.
1978: A l’Africa minyons, de Xavier Fàbregas. Realització Antoni Chic. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català.
1977: L’ombra de l’escorpí, de María Aurelia Capmany. Realització Sergi Schaaff. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català.
1976: Un lloc entre els morts, de Mª Aurelia Capmany. Realització Sergi Schaaff. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català.
1976: Festa Major, de Llorenç Vilallonga. Realització Orestes Lara. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català.
1975: Bilora, de Ruzante. Realització Francesc Nel·lo. Espai dramàtic de TVE. Circuit Català.
CINEMA
Activitats exercides en el camp de la Interpretació. Aquells espectacles assenyalats amb un asterisc * indiquen una altra activitat, també escènica, inclosa en la mateixa producció.
1997: El crimen del cine Oriente, Direcció Pedro Costa
1997: El pianista, adaptació de la novel·la de Manuel Vázquez Montalbán. Direcció Mario Gas
1992: Makinavaja, el último choriso, (versió cinema) Direcció Carlos Suárez
1987: Barrios Altos. Direcció J. L. Berlanga
1982: Ensaimades i diamants. Direcció Joan Solivelles
1981: Victòria. Direcció Antoni Ribas
1981: Barcelona Sur. Direcció Jordi Cadena
1978: L’humor a Barcelona, curtmetratge. Produït per l’Institut del Cinema Català. Direcció Josep Mª Vallés. * (també guionista)
1976: Libertat provisional. Direcció Roberto Bodegas
1975: Las largas vacaciones del 36. Direcció Jaime Camino
1975: La ciutat cremada. Direcció Antoni Ribas
1975: Yconocaut. Direcció José Mª Nunes
1974: Tango, curtmetratge. Direcció Mario Gas
RÀDIO
Activitats exercides en el camp del Guió.
1993: Homenots, espai dramàtic biogràfic, d’emissió periòdica. Sobre personalitats de la cultura. Realització Lluís Cuevas. Producció de Catalunya Ràdio.
1993 - 1992: Pànic, espai dramàtic sobre el gènere del terror gòtic, d’emissió periòdica. Interpretat per diversos actors i actrius. Realització Lluís Cuevas. Producció de Catalunya Ràdio.
Activitats d’Actor, imatges seleccionades:
Barcelona. Any 1972. Festival Centenari Adrià Gual. Amfitrió, de Plaute. Companyia Jocs a la Sorra. Direcció Santiago Sans. Foto Pau Barceló
Barcelona. Any 1973. Festival de Teatre de Granollers. Teatre Romea. Els Pledejaires, de Jean Racine. Companyia NGTU (Nou Grup de Teatre Universitari) Direcció Frederic Roda Fàbregas. Foto Francisco Francesch
Barcelona. Any 1974. Institut del Teatre. Duplopia. Text i accions de creació col·lectiva. Direcció Lluís Pasqual, Yago Pericot i Pere Planella. Foto Arxiu Particular
Barcelona. Any 1977. Saló Diana. Espectacle musical Els Pispes. Text de Santiago Sans. Música de Pau Riba. Direcció Joan Potau. Foto Toni Riera
Barcelona. Any 1983. Centre Dramàtic de la Generalitat. Teatre Villarroel. Brossarium, de Joan Brossa. Direcció Jordi Mesalles. Foto Quim Boix
Barcelona. Any 2001. Teatre Nacional de Catalunya. Festival de Teatre de Porto (Portugal) Lulu, de Frank Wedekind. Direcció Mario Gas. Foto Teresa Miró
Madrid. Any 2004. Centro Cultural de la Villa-Teatro Fernan Gómez. Festival de Teatre de Mèrida. La Orestiada, de Esquilo. Direcció Mario Gas. Foto Elipsi
Madrid. Any 2005. Teatro Español. Romance de lobos, de Valle Inclán. Direcció Ángel Facio. Foto Ros Ribas
Activitats de Director, imatges seleccionades:
Barcelona. Any 1976. Festival Grec-76. Hemicicle de Montjuïc. Faixes, turbants i barretines, de Xavier Fàbregas. Col·lectiu de direcció: Damià Barbany, Frederic Roda Fàbregas i Santiago Sans. Foto Pau Barceló
Barcelona. Any 1977. Saló Diana. Marx / Bakunin, de Maurice Cranston. Direcció Damià Barbany. Foto Albert Fortuny
Barcelona. Anys 1979 i 1980. Festival Internacional de Sitges. Teatre Romea. Fundació Miró. La Blancarosa sirena de la mar blava. Text de Damià Barbany i Santiago Sans. Companyia Teatre del Confetti. Direcció Damià Barbany. Foto Ignacio González.
Barcelona. Any 1981. Teatre Regina. Toros, toreros i manolas. Text de creació col·lectiva. Companyia Teatre del Confetti. Direcció Damià Barbany. Foto Cristina
Barcelona. Any 1982. Festival Grec. Hemicicle de Montjuïc. Cyrano de Bergerac, d’Edmond Rostand. Companyia Teatre del Confetti. Direcció Damià Barbany. Foto Pau Barceló
Barcelona. Any 1996. SAT Sant Andreu Teatre. El castell dels tres dragons, de Serafí Pitarra. Companyia Teatre del Confetti. Direcció Damià Barbany. Foto Hans Labler
Córdoba. Any 2004. Gran Teatro Municipal. Òpera L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti. Direcció musical Mauricio Barbacini. Direcció escènica Damià Barbany. Foto De Lafuente
Barcelona. Any 2007. Teatre La Seca-Espai Brossa. El mentider, variacions sobre l’engany, de Jean Cocteau. Direcció Damià Barbany. Foto Jordi Salinas
Madrid. Any 2009. Teatro Español. Groucho me enseñó su camiseta. Cançons de Manuel Vázquez Montalbán. (versió concert) Direcció musical Manuel Gas. Direcció escènica Damià Barbany. Foto Javier Naval
Girona i Barcelona. Any 2011. Festival Temporada Alta. Teatre La Seca Espai Brossa. Groucho me enseñó su camiseta. Cançons de Manuel Vázquez Montalbán. (versió teatral) Direcció musical Bárbara Granados. Direcció escènica Damià Barbany. Foto David Ruano
Barcelona. Any 2015. Festival Grec. Born, centre de la memòria. Ella i els arquitectes, de Gerard Vàzquez. (versió teatral) Direcció Damià Barbany. Foto David Ruano.
Barcelona. Any 2016. Teatre La Seca Espai Brossa. Ella i els arquitectes, de Gerard Vázquez. (versió cabaret literari) Direcció Damià Barbany. Foto Gerard Ranchal / Àlex Verdú
Madrid. Any 2023. Centro Actúa de la Fundación AISGE. Bernarda, acusada de homicidio en grado de tentativa de Damià Barbany (lectura dramatitzada) Foto : Enrique Cidoncha
Damià Barbany, al Centro Actúa de Madrid, dirigint la lectura dramatitzada de la seva obra. Foto : Enrique Cidoncha
Barcelona. Any 2022. Espai Actua de la Fundación AISGE. Bernarda, acusada de homicidio en grado de tentativa de Damià Barbany. (lectura dramatitzada) Foto Joaquim Ferrero
Activitats de Dramaturg, imatges seleccionades:
Any 2012. Lizzie Mc Kay. Teatre. Arola Editors
Any 2016. Carme Portaceli i la FEI Factoria Escènica Internacional. Biografia professional. Arola Editors
Any 2019. ¡Lorca, Lorcadia! Teatre. Arola Editors. Fragmentació dramatúrgica de les 32 peces teatrals de Federico García Lorca. Arola Editors.
Any 2022. d’Alaska a Copa Cabana. Teatre. Arola Editors.
Any 2023. Aproximacions a la producció teatral. L’objectiu comú de creació i producció en el teatre. Una mirada critica i desinhibida sobre l’actualitat teatral. Assaig divulgatiu. Arola Editors.
Cervantescas Cervantinas. Una singular i novíssima biografia sobre la vida i obra de Miguel de Cervantes, concebuda per a ser llegida i també per a ser traslladada a l’escenari. Arola Editors.
Conversant amb JD, productor de teatre. Un intercanvi d’opinions coincidents o divergents, de preguntes i respostes entre Damià Barbany i el productor de teatre Josep Domènech. Pendent de publicació. Arola Editors.
DAMIÀ BARBANY